Linkovi

Borbe u Tripoliju


Povremene eksplozije potresaju Gadafijev kompleks Bab al-Azizija, u Tripoliju

Borbe su se ponovo raspramsale u kompleksu Moamera Gadafija, u Tripoliju, dan pošto su ga pobunjenici zauzeli i proglasili veliku pobedu.

Pobunjenici su danas odgovarali na vatru Gadafijevih pristalica dok su istovremeno iznosili oružje, televizore i suvenire iz zgrada i tragali za Gadafijem, za koga se ne zna gde se nalazi.

Govoreći preko radija Gadafi je pozvao stanovnike Tripolija da očiste prestoniocu od pobunjenika, dodajući da je neopaženo napustio grad.

Nešto ranije, državni televizijski kanal Al-Rai naveo je njegovu izjavu da se "iz taktičkih razloga" povukao iz kompleksa Bab al-Azizija posle više desetina vazdušnih napada snaga NATO. Televizija Al-Rai izvestila je danas da se Gadafi obratio Libijcima iz jedne lokalne radio stanice i da je obećao žrtvovanje ili pobedu u svojoj borbi protiv, kako je rekao, agresije NATO.

Rano jutros, stanovnici Tripolija proslavljali su ulazak pobunjenika u kompleks Bab al-Azizija uprkos tome što nisu pronađeni tragovi Gadafija i njegove porodice.

Međutim, pobunjenici ne kontrolišu čitav grad. Strani novinari izveštavaju o snažnoj vatri oko hotela Riksos, u kome ih Gadafijeve pristalice drže u okruženju.

XS
SM
MD
LG