Linkovi

Gadafi: Pobediću NATO


Vazdušni napad NATO-a na Tripoli

Libijski lider Moamer Gadafi obećao je u audio poruci emitovanoj na libijskoj televiziji da će pobediti NATO, pošto su međunarodne snage izvele vazdušnje napade na Libiju tokom dana. Pozivajući i ohrabrujući građane da izdrže, Gadafi je rekao da neće odustati uprkos pozivima svetskih lidera da napusti položaj.

Audio poruka bila je pokrivena snimcima za koje je državna televizija rekla da su sa mitinga podrške Gadafiju na trgu u Tripoliju. Na njima navodno stotine ljudi maše zastavama i izvikuje parole podrške vladi.

Gadafijeva poruka objavljena je dok borbeni avioni NATO-a nastavljaju napade na glavni grad Tripoli. Mete su bile nekoliko delova glavnog grada, ali nije jasno ni šta je pogođeno, niti da li ima žrtava.

Napadi NATO-a uglavnom se događaju tokom noći, ali su sve češći i napadi tokom dana. Snage lojalne Gadafiju gađale su mete u gradu Misrati na zapadu, koji drže pobunjenici. Medicinski izvori i pobunjenici navode da je u današnjim napadima poginulo najmanje 10 ljudi, dok je 40 ranjeno.

XS
SM
MD
LG