Linkovi

Kongresmen i dalje u kritičnom stanju


Policija i republikanski kongresmeni na mestu pucnjave u Aleksadnriji

Predsednik Donald Tramp posetio je u bolnici kongresmena Stiva Skalista, koji je juče ranjen na terenu za bejzbol u Aleksandriji. Tramp je nakon posete rekao da je Skalis „i dalje u nevolji“ i da se bori da se oporavi, ali da je „veliki borac i da se svi nadaju da će na kraju biti dobro“.

Stiven Skalis je i dalje u kritičnom stanju, i čeka ga još nekoliko operacija. Ranjen je kada je Džejms Hodžkinskon iz Ilinoisa počeo da puca na terenu za bejzbol, gde su republikanci trenirali za humanitarnu utakmicu. Osim Skalisa, ranjeni su I policajac sa Kapitol Hila Kristal Griner, jedan saradnik kongresmena I lobista. Skalisa je inače obezbeđivala policija, zbog visoke pozicije u Kongresu.

Napadač Hodžkinskon je takođe ranjen I preminuo je od zadobijenih povreda.

Vlasti još nisu saopštile šta je motiv pucnjave, a FBI istražuje Hodžkinsonove naloge na društvenim mrežama, na kojima je oštro kritikovao Donalda Trampa.

Skalis je treći republikanac u Predstavničkom domu kongresa, a o incidentu su govorile I njegove kolege. Nensi Pelosi, lider demokrata u Predstavničkom domu, rekla je da je “lično slomljena” zbog Skalisa, I kritikovala neke republikance koji su nagovsestili da je možda retorika levice mogla da bude delimično odgovorna za napad.

Demoktara Berni Sanders, u čijoj je kampanji Hodžkinskon volontirao najoštrije je osuduo napad I rekao da je “nasilje neprihvatljivo”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG