Linkovi

Keri čestitao Vučiću pobedu na izborima


Premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću izbornu pobedu i poručio da će njegovo lidestvo i ubuduće biti od suštinskog značaja da se održi fokus i zamah za postizanje postavljenih ciljeva

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot uručio je premijeru Vučiću čestitku u kojoj se između ostalog navodi:

"Drago mi je što ćemo biti u prilici da nastavimo da radimo na ispunjavanju zajedničkih prioriteta, uključujući sprovođenje procesa evropskih integracija, podsticanje regionalnog pomirenja i jačanje naših bilateralnih odnosa. Unapred se radujemo mogućnostima da podržimo zalaganja vaše Vlade u cilju unapređenja vladavine prava, borbe protiv korupcije, razvoja ekonomije i normalizacije odnosa sa Kosovom."

Državni sekretar je u čestitki pohvalio i Vučićeve napore u cilju unapređenja odnosa sa susedima, prenela je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je, zahvaljujući na čestitkama, rekao da Srbija ostaje privržena evropskom putu, a da je očuvanje stabilnosti ključno za napredak celog regiona.

On je naglasio i da će prvi let Er Srbije za Njujork u junu ove godine biti simbol napretka odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

XS
SM
MD
LG