Linkovi

Janko u osmini finala RG


Tipsarević u duelu sa Žilijenom Benetoom
Tipsarević u duelu sa Žilijenom Benetoom

Drugi reket Srbije prvi put u karijeri obezbedio plaman među 16 najboljih na Otvorenom prvenstvu Francuske

Sedmog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu obojica srpskih predstavnika ostvarila su pobede. Nenad Zimonjić se u konkurenciji parova sa Francuzom Mikaelom Lodrom plasirao u treće kolo - 6:3 i 6:3 protiv Japanca Soede i Tajvanca Lua, dok je Janko Tipsarević prvi put u karijeri došao do osmine finala u singlu.

Drugi reket Srbije odigrao je izvanredan meč i ubedljivo pobedio nezgodnog protivnika - ljubimca domaće publike Žilijena Benetoa. Bilo je 6:3, 7:5 i 6:4 posle nešto više od dva i po sata igre. Tipsarevićev naredni rival biće 13. nosilac, Španac Nikolas Almagro, sa kojim se nikad do sada nije sastajao.

Kod tenisera danas nije bilo iznenađenja, plasman u narednu rundu relativno lako osigurali su Rafael Nadal, Endi Mari, David Ferer i Rišar Gaske, dok su dva meča završena posle pet setova. Dvadeseti nosilac Španac Marsel Granoljers pobedio je Francuza Pol-Anrija Metjea - 6:4, 6:4, 1:6, 4:6, 6:1, dok je Huan Monako bio bolji od Miloša Raonića - 6:7 (5), 6:3, 6:7 (5), 6:3, 6:4.

S druge strane, u konkurenciji teniserki takmičenje su završile dvostruka uzastopna učesnica finala i šampionka ovog turnira iz 2010. Frančeska Skjavone i - do pre nekoliko meseci najbolja teniserka sveta - Karolina Voznijacki.

Italijanku je eliminisala naturalizovana Amerikanka Varvara Lepčenko, koja je u prethodnoj rundi bila bolja od Jelene Janković. Bilo je 3:6, 6:3 i 8:6 za 26-godišnjakinju rođenu u Taškentu. Od Dankinje je bila bolja 23. nositeljka Estona Kaja Kanepi - 6:1, 6:7 (3) i 6:3. Sigurne su bile Marija Šarapova, Petra Kvitova, i braniteljka titule Li Na.
XS
SM
MD
LG