Linkovi

Osmoro preživelih pronađeno u hotelu zatrpanom u lavini


Italijanski vatrogasci tragaju za preživelima posle lavine koja je zatrpala hotel blizu Farindole u centralnoj Italiji.
Italijanski vatrogasci tragaju za preživelima posle lavine koja je zatrpala hotel blizu Farindole u centralnoj Italiji.

Italijanske spasilačke ekipe navode da je osmoro ljudi pronađeno živo u hotelu koji je pre skoro dva dana zatrpan u lavini u centralnom delu zemlje. Preživeli tek treba da budu izvučeni iz snega ali su spasioci u stalnoj komunikaciji sa njima.

Radnici su tokom noći kopali u duboki sneg i ruševine u potrazi za oko 30 nestalih ljudi, među kojima je i četvoro dece, koji su odseli u luksuznom planinskom odmaralištu.

Lavinu koja je pogodila hotel Rigopjano u gradu Farindole verovatno je izazvala serija snažnih zemljotresa koja je u sredu pogodila centralnu regiju Abruco. Na televizijskim snimcima iz unutrašnjosti srušenog hotela vidi se kako ogormne gomile snega probijaju hotelski zid i zatrpavaju predvorje.

Vlasti su potvrdile da su pronađena tela dve žrtve, dok italijanski mediji javljaju da su još dve nađene tokom noći. Do danas se znalo samo da su preživela dvojica muškaraca koji su se nalazili van hotela u trenutku lavine.

U sudu u Peskari otvorena je istraga tragedije a neki tvrde da su ekipe za vanredne situacije reagovale suviše sporo. Prve spasilačke akipe stigle su na skijama tokom snežne oluje u četvrtak rano ujutru, skoro 11 sati posle lavine.

XS
SM
MD
LG