Linkovi

Raketni napadi na Bliskom istoku


U današnjem izraelskom vazdušnom napadu na grupu palestinskih ekstremista u Pojasu Gaze, jedna osoba je poginula
U današnjem izraelskom vazdušnom napadu na grupu palestinskih ekstremista u Pojasu Gaze, jedna osoba je poginula

U današnjem izraelskom vazdušnom napadu na grupu palestinskih ekstremista u Pojasu Gaze, jedna osoba je poginula, nekoliko sati pošto su ekstremisti drugog dana uzastopce ispalili rakete na južni deo Izraela.

Medicinsko osoblje je saopštilo da je Palestinac poginuo danas popodne u izraelskom vazdušnom napadu u blizini južne granice Gaze sa Egiptom. Izrael tvrdi da je bombardovao ekstremiste koji su pripremali raketni napad. Ekstremisti iz Gaze su rano jutros ispalili desetak raketa na jug Izraela, dok su izraelski avioni pogodili nekoliko ekstremističkih položaja. Izrael je iz predostrožnosti zatvorio škole u krugu od 40 kilometara oko Gaze.

U nekoliko jučerašnjih izraelskih vazdušnih napada na ekstremiste u Gazi, poginulo je devet pripadnika Islamskog džihada. Ta ekstremistička organizacija je juče ispalila oko 20 raketa na jug Izraela, gde je poginuo izraelski civil.

To je najsmrtonosniji sukob na tom području posle više meseci. Islamski džihad je danas poručio da je spreman da obnovi primirje, ako Izrael prekine napade. Palestinski funkcioneri kažu da egipatski posrednici nastoje da smire situaciju.

XS
SM
MD
LG