Linkovi

Bez rasprave o moratorijumu


Saopštenje o planiranoj izgradnji naselja na Zapadnoj obali
Saopštenje o planiranoj izgradnji naselja na Zapadnoj obali

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je održao sastanak sa najbližim saradnicima iz vlade, na kojem nije bilo reči o izgradnji naselja na Zapadnoj obali.

U saopštenju iz njegove kancelarije, navodi se da su teme sastanka bile postupanje sa flotilama koje pokušavaju da probiju blokadu Pojasa Gaze i istraga incidenta u vezi sa nedavnim pokušajem probijanja blokade koju su pokrenule Ujedinjene nacije.

Istovremeno, palestinski predsednik Mahmud Abas je danas u Kairu razgovarao o mirovnom procesu sa egipatskim predsednikom Hosnijem Mubarakom. Abas je doputovao u Kairo i radi konsultacija sa šefom Arapske lige Amrom Musom, uoči - kako se veruje - ključnog sastanka sa ministrima inostranih poslova država Arapske lige iduće nedelje u Libiji.

Očekuje se da na tom skupu Abas obelodani konačnu odluku o nastavku direktnih mirovnih pregovora sa Izraelom. Vođstvo Abasove Partije Fatah je u međuvremenu zatražilo od palestinskog predsednika da ne nastavlja razgovore sve dok Izrael ne produži moratorijum na izgradnju jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

XS
SM
MD
LG