Linkovi

Četvrti dan nereda u Gazi


Palestinci procenjuju štetu u centru za obuku Hamasa nakon izraelskog vazdušnog napada 21. avgust 2011.
Palestinci procenjuju štetu u centru za obuku Hamasa nakon izraelskog vazdušnog napada 21. avgust 2011.

Palestinski ekstremisti su danas ispalili još najmanje 17 raketa prema Izraelu, a izraelska vojska je preduzela vazdušni napad na Pojas Gaze tokom četvrtog dana nasilja u regionu. Sveukupno, u nasilju je poginulo 15 Palestinaca, devet Izraelaca i pet Egipćana.

Palestinska policija je saopštila da su izraelske trupe danas uhapsile veliki broj pripadnika Hamasa na južnom delu Zapadne obale, svega nekoliko sati posle najnovijih raketnih napada iz Gaze na jug Izraela.

Izraelska vojska i palestinski ekstremisti se međusobno napadaju od četvrtka, kada je u palestinskim napadima iz zasede unutar Izraela u blizini egipatske granice, poginulo osam Izraelaca. Izrael tvrdi da su ekstremisti iz Pojasa Gaze koji je pod kontrolom Hamasa, proteklih dana ispalili više od stotinu raketa na jug Izraela. Jedan izraelac je poginuo u eksploziji rakete. U izraelskim vazdušnim napadima ginu pretežno palestinski ekstremisti, dok su civili na obe strane ranjeni.

Arapska liga osuđuje izraelske vazdušne napade i u današnjem saopštenju poziva Savet bezbednosti Ujedinuineih nacija da preduzme neophodnu proceduru za prekid napada.

XS
SM
MD
LG