Linkovi

Izraelska mornarica ubila četvoricu Palestinaca


Izraelski vojnici su nadomak Gaze ubili četvoricu palestinskih ekstremista u ronilačkim odelima. Nadležni u bolnici u Gazi saopštili su da su pronadjena njihova tela, potvrdivši time vest koju je prethodno objavila ekstremistička organizacija Hamas.

Izraelska vojska je saopštila da je dobila informaciju da su ubijeni Palestinci nameravali da izvrše teroristički napad na Izrael - samo nekoliko kilometara severno od poprišta incidenta.

Palestinski izvori navode da su četvorica ubijenih pripadnici Brigada mučenika Al Akse, ekstremističkog krila pokreta Fatah palestinskog predsednika Mahmuda Abasa. Komandant grupe izjavio je za Glas Amerike da poginuli Palestinci nisu bili na zadatku, nego na obuci.

Do incidenta je došlo nedelju dana pošto je u napadu izraelskih komandosa ubijeno devet propalestinskih aktivista na turskom brodu koji je prevozio pomoć za Gazu. Brod „Mavi Marmara“ bio je deo flotile koja je pokušavala da probije izraelsku blokadu i dostavi humanitarnu pomoć direktno teritoriji pod upravom Hamasa.

XS
SM
MD
LG