Linkovi

Izraelska vojska izvršila niz napada na Gazu


Izraelska vojska je saopštila da je izvršila vazdušne napade na Gazu, uzvraćajući na više od 20 palestinskih raketa koje su juče pale na Izrael

Izraelska vojska je saopštila da je izvršila seriju vazdušnih napada na Pojas Gaze, uzvraćajući na više od 20 palestinskih raketa koje su juče pale na Izrael. U eksploziji jedne od tih raketa, od ukupno 150 lansiranih protekle nedelje, ranjen je jedan Izreaelac u gradu Zderotu.

Palestinska medicinska služba je saopštila da su u izraelskim napadima poginula dva Palestinca i da je najmanje 24 ranjeno. Funkcioneri kažu da je jedan od poginulih šestogodišnji dečak. Izrael je potvrdio da je pogodio više ciljeva u Gazi, kojom vlada ekstremističćka organizacija Hamas, ali poriče da je umešan u pogibiju deteta.

Nasilje je ponovo izbilo u ponedeljak, kada su napadači iz Sinaja ubili izraelskog civila iz zasede pored južne izraelske granice sa Egiptom. U tom napadu su poginula i dva napadača, a odgovornost je preuzela jedna islamska ekstremistička organizacija.

Hamas je zapretio da će zbog nasilja prekinuti trodnevno primirje sa Izraelom dogovoreno uz posredovanje Egipta, koje je privremeno prekinulo sukobe. Izraelska vlada je navela da ne želi eskalaciju nasilja u Gazi, ali je takođe rekla da se raketni napadi na izraelske civile neće tolerisati.
XS
SM
MD
LG