Linkovi

Samoubilački napad u Bagdadu


U eksploziji bombe u Bagdadu stradalo 18 i ranjeno 26 osoba

Funkcioneri iračke službe bezbednosti su saopštili da je u eksploziji bombe ispred policijske akademije u Bagdadu poginulo najmanje 19 regruta i policajaca i ranjeno više od 26. Policija kaže da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu dok su regruti izlazili iz bezbednosne zaštitne ograde oko kompleksa objekata na severoistoku Bagdada.

Nadležni u bolnici su saopštili da je poginulo šest policajaca, a da su ostale žrtve polaznici akademije. Regruti iračke policije su česta meta napada širom zemlje. Današnji napad je prekinuo kratak period relativnog mira posle političke krize koju je izazvao sukob šiitskog premijera Nurija al-Malikija i istaknutih članova pretežno sunitskog političkog bloka Irakija. Krajem prošlog meseca, u napadu bombaša samoubice na šiitsku pogrebnu povorku u Bagdadu, poginula je najmanje 31 osoba.

Za današnji napad još niko nije preuzeo odgovornost. Irački i američki funkcioneri su prošle nedelje ponovili da je sunitska ekstremistička mreža Al-kaida, poznata po samoubilačkim napadima, i dalje velika opasnost u Iraku.

XS
SM
MD
LG