Linkovi

Ahmadinedžad: Iranci su civilizovani


Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad odbacuje optužbu Sjedinjenih Država da je Iran umešan u zaveru za ubistvo saudijskog ambasadora u Vašingtonu.

Ahmadinedžad je danas rekao da su Iranci civilizovani i da nemaju potrebe da pribegavaju atentatima. Iranski vrhovni lider, ajatola Ali Hamenej, juče je izjavio da su američke tvrdnje daTeheran podržava navodnu zaveru apsurdne. Ajatola Hamenej je optužio Sjedinjene Države da iznose „neosnovane“ optužbe protiv „nekolicine Iranaca u Americi“ u nameri da izoluju Iran.

Američki Sekretarijat za pavosuđe je prošlog utorka objavio da je otkrivena navodna iranska zavera za atentat na saudijskog ambasadora u Sjedinjenim Državama Adela al-Džubeira. Portparolka američkog Državnog sekretarijata Viktorija Nuland je u petak izjavila da je Vašington imao direktan sastanak sa iranskim zvaničnicima u vezi sa navodnom zaverom.

Ona je novinarima rekla da je sastanak organizovan da bi se „potpuno razjasnilo“ da Sjedinjene Države takvo ponašanje smatraju neprihvatljivim i kršenjem američkog i međunarodnog prava.

XS
SM
MD
LG