Linkovi

Istražitelji pretražuju olupinu indijskog aviona


Istražitelji na jugu Indije i dalje pokušavaju da utvrde uzroke najteže avionske nesreće u Indiji u proteklih više od deset godina. Jučerašnju nesreću je preživelo 8 putnika, ali je 158 poginulo.

Vesti o pronalasku takozvane crne kutije još nisu potvrđene. Pronalaženje crne kutije koja registruje podatke o letu aviona Boing 737 je ključno za utvrđivanje razloga zbog kojih se letelica aviokompanije Er Indija ekspres, prilikom sletanja u Mangalore nije zaustavila na pisti, nego se prevrnula u duboku jarugu i buknula u plamen.

List "Tajms of Indija“ izveštava da američki Nacionalni savet za bezbednost letenja, na zahtev Indijske vlade, upućuje u Indiju istražitelje. Kompanija "Boing“ takođe upućuje tim stručnjaka koji će se pridružiti istražiteljima. Navodi se da su na mesto nesreće stigli i eksperti koji će pomoću DNK analize pomoći pri identifikaciji ugljenisanih leševa.

Nadležni kažu da je moguće da su nesreću izazvale slaba vidljivost i kiša. U avionu koji je leteo iz Dubaija, bilo 160 putnika i šest članova posade, a svi putnici su indijske nacionalnosti.

XS
SM
MD
LG