Linkovi

Predsednik Pakistana u poseti Indiji


Pakistanski predsednik Asif Ali Zardari se u Nju Delhiju sastao sa indijskim premijerom Manmohanom Singom, 8. april, 2012.

Pakistanski predsednik Asif Ali Zardari se u Nju Delhiju sastao sa indijskim premijerom Manmohanom Singom. To je prvi dolazak u Indiju nekog pakistanskog šefa države od 2005. Na zejedničkoj konferenciji za novinare, Zardari je izjavio da su dve strane razmotrile važne bilateralne teme i da očekuje da će indijski lider uskoro posetiti Pakistan.

Sing je istakao da dve strane moraju da pronađu miroljubive načine rešavanja međusobnih razlika. Dve nuklearne zemlje pokušavaju da normalizuju odnose posle terorističkih napada 2008. u Mumbaju. Indija izražava zabrinutost u pogledu bezbednosti i traži da Pakistan pokaže ozbiljnost u pogledu obuzdavanja terorističkih organizacija. Indija za napade u Mumbaju okrivljuje ekstremističku organizaciju Laškar-i-taiba.

Islamista Hafiz Said, osumnjičen za organizovanje napada u Mumbaju, javno istupa u Pakistanu, bez obzira što su Sjedinjene Države prošle nedelje ponudile nagradu od 10 miliona dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

XS
SM
MD
LG