Linkovi

Više zemalja odlaže dolazak na Igre komonvelta


Još veći broj zemalja odložio je dolazak na Igre komonvelta, dok domaćin Indija nastoji da reši zdravstvene i bezbednosne probleme koji su uzrokovali povlačenje nekih sportista.

Indijski premijer Manmohan Sing održao je danas hitan sastanak sa najvišim ministrima o pripremama za to, u nevolje zapalo sportsko takmičenje, koje treba da se održi od 3. do 14. oktobra.

Šef Federacije Igara komonvelta, Majk Fenel, takodje bi trebalo da doputuje u Nju Delhi radi razgovora sa premijerom Singom.

Organizatori nastoje da poboljšaju situaciju nakon izveštaja o nebezbednim i nehigijenskim objektima za sportiste, slučajevima denga groznice i drugih problema sa bezbednošću koji su usledili nakon napada vatrenim oružjem na dvojicu tajvanskih turista u glavnom gradu Indije, u subotu.

Izvršni direktor igara, Majk Huper, danas je izjavio da su indijske vlasti postigle izvestan napredak u rešavanju tog problema, ali je rekao da moraju da učine više.

Novozelandski olimpijski komitet je danas najavio da njihovi sportisti neće doći u Nju delhi pre narednog četvtka zbog zabrinutosti u vezi sa higijenom i bezbednošću.

XS
SM
MD
LG