Linkovi

Nova optužba protiv Stros-Kana


Francuska književnica Tristan Benon (u okviru) najavila da će podneti tužbu za pokušaj silovanja protiv Dominika Stros-Kana

Francuska književnica Tristan Benon podneće tužbu za pokušaj silovanja protiv bivšeg izvršnog direktora MMF-a, Dominika Stros Kana, koji je već suočen sa optužbama za seksualno napastvovanje u Njujorku.

Dejvid Kubi, advokat Tristan Benon, izjavio je da će sutra zvanično podneti tužbu u Parizu.

Stros-Kan je pušten iz kućnog pritvora prošle nedelje, ali će morati da odgovara pod optužbom da je u maju silovao jednu hotelsku sobaricu u Njujorku.

Stros-Kan je demantovao da je učinio bilo šta pogrešno, ali je podneo ostavku na položaj direktora MMF-a.

Međutim, tužioci u Njujorku mogli bi da odustanu od optužnice jer su se pojavile sumnje u verodostojnost žene koja je podnela optužnicu.

Tristan Benon je prvi put pomenula pokušaj silovanja 2007. godine, ali nije podnela tužbu pošto ju je majka upozorila da će time uništiti sebi karijeru.

Kad je slučaj u Njujorku objavljen u javnosti ona se predomislila.

Kako pomenuta književnica navodi, 2003. godine otišla je u Stros-Kanov stan radi intervjua ali je on tom prilikom pokušao da je siluje.

Stros-Kan je svojevremeno smatran favoritom Socijalističke stranke za protivkandidata predsedniku Nikoli Sarkoziju na predsedničkim izborima 2012. godine.

XS
SM
MD
LG