Linkovi

Klinton povećala prednost u odnosu na Trampa


Hilari Klinton i Donald Tramp
Hilari Klinton i Donald Tramp

Dve nove ankete pokazuju da raste prednost verovatnog predsedničkog kandidata Demokratske stranke Hilari Klinton u odnosu na njenog republikanskog rivala Donalda Trampa.

Prema istraživanju javnog mnjenja dnevnika Vašington post i Ej-Bi-Si njuz, podrška Trampu je naglo pala poslednjih nedelja, zbog čega Klinton na nacionalnom nivou ima vođstvo od 51 prema 39 odsto. Pre samo mesec dana, anketa istih medija pokazivala da je Tramp u prednosti, 46 prema 44 odsto.

U drugoj anketi, koju sproveo dnevnik Vol stri žurnal i En-Bi-Si njuz, Klinton ima prednost od 46 prema 41 odsto, što je rast od dva odsto u odnosu na prošli mesec.

Presek nekoliko nedavnih anketa pokazuje da bivša državna sekretarka vodi za više od 6 odsto nakon što se prošli mesec vodila izjednačena trka.

Istraživanja su sprovedena posle niza kontroverzi u koje je bio umešan republikanski kandidat, ukljućujući njegov napad na sudiju meksičkog porekla koji je rođen u Americi.

Vašington post je naveo da anketa pokazuje da dve trećine Amerikanaca smatra da Tramp nije kvalifikovan da bude predsednik, dok je oko polovine zabrinuto u pogledu Hilari Klinton na položaju predsednika.

XS
SM
MD
LG