Linkovi

NATO nastavlja bombardovanje


Ruski izaslanik, Mihail Margelov u Tripoliju posetio mesto koje su nekoliko sati pre toga bombardovali avioni NATO-a, 16. jun 2011.

Avioni NATO-a su i danas bombardovali ciljeve u blizini kompleksa objekata Moamera Gadafija u Tripoliju, dok Rusija i Italija predvode novu diplomatsku akciju za rešenje libijske krize.

Serija eksplozija je uzdrmala prestonicu, a oblak dima se uzdigao u blizini Gadafijevog kompleksa objekata, iako nije jasno šta je tačno pogođeno.

Italija je u međuvremenu saopštila da namerava da organizuje sastanak libijskih plemenskih starešina da bi podstakla pomirenje u zemlji. Ministar spoljnih poslova Franko Fratini je saopštio da će na sastanak u Rimu doći oko tri stotine plemenskih starešina, ali nije objavio datum sastanka.

Takođe danas, ruski izaslanik Mihail Margelov, sastao se sa libijskim zvaničnicima u Tripoliju. Margelov je izjavio da mu je rečeno da Gadafi nije spreman da preda vlast. Ruske agencije prenose da je Margelov izjavio da je dobio uveravanja da su u toku direktni kontakti zvaničnika Libijske vlade i pobunjenika iz Bengazija.

XS
SM
MD
LG