Linkovi

Ubijen Karzaijev rođak?


Pripadnici gruzijske armije koji su se pridružili koalicionim snagama u Avganistanu gde je, prema rečima predsednika Hamida Karzaia, ubijanje civila u operacijama NATO-a sve češća pojava

Brat avganistanskog predsednika Hamida Karzaija saopštio je da su pripadnici koalicionih snaga greškom ubili predsednikovog rođaka u akciji na jugu Avganistana.

Predsednik pokrajinskog saveta Ahmad Vali Karzai izjavio je da je Jar Muhamed Kan kasno sinoć poginuo u svojoj kući u okrugu Dand, pokrajine Kandahar, tokom potere koalicionih snaga za pobunjenicima na tom području.

Avganistanski zvaničnici i NATO kažu da istražuju incident.

Nešto ranije, koalicija je saopštila da su pripadnici NATO-a i avganistanskih snaga juče zarobili jednog talibanskog vođu, ubili naoružanog muškarca i uhvatili nekoliko osumnjičenih pobunjenika u Kandaharu. Nije objašnjeno da li je muškarac koji je navodno poginuo u toj operaciji u stvari Karzaijev rođak.

Predsednik Karzai kaže da je ubijanje civila u operacijama NATO-a neprihvatljivo, a danas je od Ujedinjenih nacija zatražio da izvrše pritisak na NATO da posveti veću pažnju zaštiti civila u svojim akcijama.

XS
SM
MD
LG