Linkovi

Eksplozija u Jerusalimu


Izraelske spasilačke ekipe pružaju prvu pomoć jednom od povređenih u današnjoj snažnoj eksploziji u Jerusalimu, 23. mart 2011.

Izraelske vlasti istražuju eksploziju bombe u blizini autobuske stanice na ulazu u Jerusalim, u kojoj je jedna osoba poginula, a najmanje 31 ranjena.

Izraelske vlasti kažu da je naprava teška jedan kilogram danas posle podne stavljena u torbu pored centralne autobuske stanice. U eksploziji je teško oštećen autobus u blizini glavnog ulaza u grad, na prostoru prepunom ljudi koji su krenuli u popodnevnu kupovinu ili čekali prevoz.

Na televizijskim snimcima se vide žrtve koje na nosilima hitno prebacuju u bolnice. Autobus koji je zastao na stanici, potpuno je demoliran. Od eksplozije su popucala stakla na zgradama u nekoliko okolnih četvrti.

Napad u Jerusalimu se dogodio u trenutku porasta zategnutosti između Izraela i Hamasa koji vlada Pojasom Gaze. Ekstremisti iz Gaze su danas ispalili rakete i minobacačke granate na jug Izraela, što je izazvalo izraelske vazdušne napade posle jučerašnjih uzajamnih prekograničnih napada.

XS
SM
MD
LG