Linkovi

Kaucija za Džordža Zimermana


Džordž Zimerman u sudnici na Floridi

Sud na Floridi odredio je kauciju od 150 hiljada dolara za Džordža Zimermana, koji je optužen za ubistvo crnog tinejdžera

Odluka o puštanju na slobodu uz kauciju, saopštena je na današnjem pretresu na kojem se Zimerman, volonter “građanske straže”, izvinio Martinovoj porodici. “Želim da kažem da mi je žao što ste izgubili sina. Nisam znao koliko je imao godina. Mislio sam da je malo mlađi od mene i nisam znao da li je bio naoružan”, naveo je Zimerman, koji je optužen za ubistvo drugog stepena.

Sudija je postavio niz uslova za Zimermanovo oslobađanje, uključujući elektronsko praćenje, kao i zabranu korišćenja vatrenog oružja i konzumiranja alkohola. Na pretresu su, telefonom, svedočili i Zimeromanova supruga i roditelji koji su naveli da on nije nasilna osoba.

Posle incidenta, 26. februara, policija je već privela Zimermana, ali kada je rekao da je ubio tinejdžera u samoodbrani, nije optužen i pušten je na slobodu. Upravo to dovelo je do višenedeljnih protesta, na kojima su učesnici tražili da Zimerman snosi posledice za ono što je uradio.

Ubistvo drugog stepena se definiše kao namerno ubistvo bez predumišljaja, a maksimalna moguća kazna je doživotni zatvor.

XS
SM
MD
LG