Linkovi

SAD i Pakistan o planovima terorista


Francuska policija patrolira železničkom stanicom Sen Lazar u Parizu posle evakuacije zbog lažne dojave o bombaškom napadu, 27. septembar 2010.

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije Leon Paneta vodi u Pakistanu razgovore sa najvišim zvaničnicima obaveštajne službe u jeku izveštaja o terorističkoj zaveri protiv Evrope, a moguće i Sjedinjenih Država.

Pakistanski izvori su danas potvrdili da će se Paneta sastati sa šefom obaveštajne službe, generalom Ahmadom Šudžom Pašom. Zapadne obaveštajne službe su objavile da su otkrile zaveru koja potiče iz terorističkih baza u Pakistanu za izvođenje komandoskih terorističkih napada u Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i, eventualno, Sjedinjenim Državama. Direktor američkih obaveštajnih službi, Džejms Klaper, izjavio je da su Sjedinjene Države proteklih dana razmenile obaveštajne podatke sa Evropom i da sa svojim saveznicima rade na predupređivanju međunarodnih terorističkih napada. Evropski zvaničnici su danas saopštili da i dalje postoji opasnost od napada u velikim evropskim gradovima, ali da se oni ipak ne očekuju odmah.

XS
SM
MD
LG