Linkovi

Mubarak odbacio optužbe


Hiljade demonstranata na trgu Tahrir u Kairu, Egipat, 8. april, 2011.
Hiljade demonstranata na trgu Tahrir u Kairu, Egipat, 8. april, 2011.

Svgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak, prilikom prvog javnog nastupa otkako je u februaru bio primoran da se odrekne vlasti, odbacuje optužbe za korupciju.

U izjavi koju je danas emitovala televizija „Al-Arabija“, Mubarak je izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da brani svoj ugled i ugled svoje porodice. On je rekao da je spreman da sarađuje sa vlastima koje ispituju poreklo njegove imovine i saopštio je da nema nikakve bankovne račune niti veliku imovinu u inostranstvu.

Demonstranti povećavaju pritisak na vojne vladare da sude svrgnutom predsedniku za korupciju i druge prestupe. Nekoliko stotina demonstranata nije poslušalo armijsko naređenje da napuste kairski Trg Tahrir i već treći dan nastavljaju proteste protiv vojnog šefa države i traže nova suđenja za korupciju.

Demonstranti na trgu su danas skandirali parole protiv vojnog zapovednika Muhameda Huseina Tantavija, koji predvodi vojni savet koji vlada Egiptom od svrgavanja predsednika Mubaraka u februaru. Demonstranti optužuju vojsku da štiti bivšeg lidera, koji je u kućnom pritvoru u letovalištu Šarm el-Šeik na Crvenom moru.

XS
SM
MD
LG