Linkovi

Bira se porota za sudjenje Edvardsu


Bivši senator i predsednički kandidat Džon Edvards ispred zgrade saveznog suda u Grinzborou u Severnoj Karolini, 12. aprila 2012.

Uskoro bi trebalo da počne izbor porote u procesu bivšem potpredsedničkom kandidatu američke Demokratske stranke Džonu Edvardsu, koji se tereti za prevaru.

Edvards je optužen da je da je prisvojio skoro milion dolara prihoda od kampanje da bi sakrio svoju trudnu ljubavnicu tokom neuspešne trke za predsedničku nominaciju Demokratske stranke 2008.

Protiv njega je podignuta optužnica u šest tačaka za prevaru i mogao bi da dobije šestogodišnju kaznu zatvora i plati novčane kazne u iznosu od milion i po dolara. Očekuje se da će suđenje trajati šest nedelja, a početak svedočenja zakazan je za 23. april.

Tužioci kažu da je Edvards preko menadžera kampanje prebacivao novac, kako bi se sačuvala u tajnosti vaza koju je imao sa videografom u kampanju Rieli Hanter. Edvards je u početku odbacivao da je imao aferu i tražio je od savetnika u kampanji da preuzme odgovornost da je on otac deteta.

XS
SM
MD
LG