Linkovi

Optužnica protiv Džona Edvardsa


Optužnica protiv Džona Edvardsa
Optužnica protiv Džona Edvardsa

Velika federalna porota optužila je bivšeg senatora i predsedničkog kandidata na izborima 2008. Džona Edvardsa za kršenje zakona o finansiranju političke kampanje time što je koristio političke donacije da bi prikrio vanbračnu vezu i trudnoću svoje partnerke.

Optužnica je podignuta danas u Severnoj Karolini gde kojoj Edvards živi. On je optužen po šest tačaka za kovanje ztavere, nelegalne priloge i davanje lažnog iskaza. Sekretarijat za pravosudje saopštio je da se Edvards sumnjiči da je primio više od 900 hiljada dolara u nameri da sakrije od javnosti činjenice za koje je verovao da će naškoditi njegovoj kandidaturi.

Slučaj se odnos na novac plaćen Edvardsovoj ljubavnici Riel Hanter i njegovom bivšem saradniku Endru Jangu koji je prethodno tvrdio da je otac ćerke koju Edvards ima sa Hanter.

Tužioci navode da je novac trebalo da bude prijavljen kao donacija za kampanju, dok Edvardsovi advokati tvrde da se radi o poklonu koji je bio namenjen za čuvanje tajne o aferi od njegove supruge Elizabet koja je umrla prošle godine posle duge bolesti.

XS
SM
MD
LG