Linkovi

Tramp u sporu sa britanskim zvaničnicima


Britanski premijer Dejvid Kameron i verovatni republikanski predsednički pretendent Donald Tramp
Britanski premijer Dejvid Kameron i verovatni republikanski predsednički pretendent Donald Tramp

Verovatni predsednički kandidat Republikanske stranke Donald Tramp rekao je da će možda imati loš odnos sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom koji je prošlog decembra rekao da poslovni magnat izaziva podele, da je glup i da nije u pravu, zato što je predložio da se muslimanima privremeno zabrani ulazak u Sjedinjene Države.

“Izgleda kao da nećemo imati veoma dobre odnose, ko zna? Nadam se da će naši odnosi ipak biti dobri, ali izgleda kao da ni on nije spreman da reši problem”, rekao je Tramp u intervjuu britanskoj mreži ITV. "Ja sam ujedinitelj, za razliku od našeg aktuelnog predsednika”, naglasio je Tramp.

Kameronov kabinet odbio je danas da se ogradi od ranijih izjava britanskog premijera koji je u međuvremenu naveo da svi koji osvoje predsedničku nominaciju u Sjedinjenim Državama “zaslužuju poštovanje”.

Republikanski kandidat je kritikovao i novog gradonačelnika Londona, Sadika Kana, koji je rekao da Tramp ne poznaje islam i da se nada da će ga na izborima poraziti favorit za osvajanje demokratske nominacije Hilari Klinton.

Kontroverzni biznismen naveo je da su ga uvredile Kanove izjave za koje je ocenio da su nepristojne.

Kanov portparol danas je ponovio da su Trampovi stavovi “neupućeni, opasni i da izazivaju podele” i da je reč o politici straha koja će da bude odbačena na biralištima.

XS
SM
MD
LG