Linkovi

Doček Nove godine u Crnoj Gori


Zdravko Čolić tokom novogodišnjeg koncerta u Budvi
Zdravko Čolić tokom novogodišnjeg koncerta u Budvi

Još jedna godina najavljena kao krizna dočekana uz veselje, u Budvi pevao Zdravko Čolić, predsednik Vujanović raspisao izbore za 9. mart

Veseljem u domovima, resoranima i hotelima, kao i na gradskim trgovima, u Crnoj Gori je dočekana još jedna godina koja je najavljena kao krizna.

Najveselije i najmasovnije, po običaju je bilo u Budvi, gdje je na gradskom trgu održan koncert jedne od najvećih balkanskih muzičkih zvijezda, Zdravka Čolića.

Zanimljivo je da se u na budvanskom trgu okupilo oko 15 hiljada ljudi, a da je većina njih stigla iz država regiona. Svečano je bilo i u Kotoru, gdje su takođe preovladavali gosti iz inostranstva.

Gostima ovih dana pogoduje neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine, a na jugu i primorju i danas je bilo sunčano, sa temperaturom do 15 stepeni.

Visina snijega u crnogorskim ski centrima iznosi od 45 centimetara na Vučju do jednog metra na Žabljaku. U tom gradiću podno Durmitora, uprkos krizi, sva mjesta za doček Nove godine rasprodata su nekoliko dana uoči praznika.

Inače, od danas će cijena i za Kombinat aluminijuma i nikšićku Željezaru biti tržišna, odnosno zavisiće od ugovora koji će ti kupci zaključivati direktno sa isporučiocima.

Danas je stupio na snagu i novi Zakon o bezbjednosti u saobraćaju, kojim su propisane drastične kazne za prekršaje. Vrijedan je danas bio i predsjednik države Filip Vujanović koji je za 9.mart raspisao lokalne izbore u Andrijevici. Istoga dana ponoviće se i lokalni izbori u Nikšiću.
XS
SM
MD
LG