Linkovi

Đukanović: Nema opstrukcije Vlade


Premijer Milo Đukanović (Foto: rtcg.me)
Premijer Milo Đukanović (Foto: rtcg.me)

Niko ne može blokirati rad Vlade, odnosno realizaciju Vladine politike, kazao je premijer Milo Đukanović odgovarajući na novinarsko pitanje. Đukanović je kazao da to, na prvoj sjednici nije prepoznao kod novih, opozicionih ministara, a i kada bi bilo te namjere, postoji instrument da se to suzbije.

Nakon sjednice crnogorskog parlamenta, koja je održana u Vladinom domu na Cetinju, a na kojoj je obilježena decenija proglašenja nezavisnosti u Skupštini Crne Gore, premijer Milo Đukanović rekao je da ne primjećuje da novi ministri iz redova opozicije žele opstruirati rad Vlade.

“Ne postoji nikakva mogućnost da bilo ko blokira realizaciju Vladine politike. Ne postoji takva mogućnost ni predsjedniku Vlade, kada bi, kojim slučajem, namah postao destruktivan prema državi Crnoj Gori, dakle, ni za predstavnike opozicije u Vladi”, kazao je Đukanović na Cetinju, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Đukanović je, povodom jučerašnje, prve sjednice Vlade sa opozicionim ministrima, kao i nekih odluka o obustavljanju državne pomoći preduzećima u državnom vlasništvu od strane opozicionih ministara, kazao da je na sjednici bila vrlo konstruktivna atmosfera.

“Gdje je, rekao bih, demokratski, tolerantno međusobno razgovarano. Ja nijesam prepoznao namjeru bilo koga od tih ljudi da opstruira Vladu, niti da blokira realizaciju nekih nacionalnih interesa Crne Gore. Ali, kada bi se to dogodilo, svejedno otkuda stizala ta destrukcija, postoji instrument u rukama predsjednika Vlade koji je apsolutno u stanju da to suzbije i da obezbijedi dosljednu i odgovornu realizaciju Vladine politike kojom se štite i promovišu nacionalni interesi Crne Gore”, zaključio je premijer.

XS
SM
MD
LG