Linkovi

Danijelson: Veliki pomak Crne Gore


Predsjednik Vlade Milo Đukanović sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Kristijanom Danijelsonom. (foto: Biro za odnose s javnošću)

U razgovoru sa premijerom Đukanovićem, predstavnik Evropske komisije Kristijan Danijelson je ocijenio da je Crna Gora napravila veliki pomak u ekonomskom upravljanju i pohvalio napredak u oblasti ekonomski reformi

Generalni direktor Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson boravio je danas u službenoj posjeti Crnoj Gori i pohvalio napore koje izvršna i sudska vlast čine u procesu integracija

U razgovoru sa premijerom Đukanovićem i ranije, sa ministrom Vujicom Lazovićem, Danijelson je ocijenio da je Crna Gora napravila veliki pomak u ekonomskom upravljanju i pohvalio napredak u oblasti ekonomski reformi. On je istakao da Evropska komisija priprema još ambicioznije smjernice za izradu programa ekonomskih reformi, u cilju obezbjedjivanja veće koherentnosti makrofiskalnih i sektorskih aspekata.

Isti pristup je i za zemlje članice, što u kranjem vodi povećanju konkurentnosti ekonomija. Posebno je istakao značaj većeg učešća Crne Gore u regionalnim evropskim inicijativama o unapređenju infrastrukture i korišćenju evropskih fondova za te namjene, kao i potrebu kontinuiranog unapređenja poslovnog ambijenta.

On je ocijenio da je crnogorsko Tužilaštvo postiglo impresivne rezultate i Vrhovnom državnom tužiocu čestitao na formiranju Specijalnog državnog tužilaštva.

VDT Ivica Stanković je naglasio da je svjestan da se od državne tužilačke organizacije ne očekuje samo usvajanje dokumenata, već i preduzimanje konkretnih poteza kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, posebno kada je riječ o korupciji na visokom nivou.

Gosti iz Evropske komisije podržali su takav stav Vrhovnog državnog tužioca.

XS
SM
MD
LG