Linkovi

Sporazum o osnivanju policijskog centra u Trebinju


Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije i sigurnosti BiH, Raško Konjević, Ivica Dačić i Fahrudin Radončić potpisuju sporazum u Budvi

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova rekao je da postoji pojačana operativna saradnja policija regiona, koja treba da doprinese da rezultati u borbi protiv kriminala budu značajno bolji.

Protokol o osnivanju i funkcionisanju Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju potpisali su ministri unutrašnih poslova Crne Gore i Srbije, i sigurnosti Bosne i Hercegovine, Raško Konjević, Ivica Dačić i Fahrudin Radončić.

Oni su danas u Budvi održali trilateralni sastanak u okviru Ministarskog foruma EU-zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova. Konjević je pojasnio da će lokacija u Trebinju najviše doprinijeti operativnosti i efikasnosti Centra.

“Potpisanim protokolom se uređuju pitanja razmjene podataka i informacija, zajedničkih analiza rizika, i koordinacije o zajedničkim aktivnostima duž državne granice i vođenja evidencije raznih satistika”, rekao je on.

Konjević je kazao da će od toga svi imati koristi. On je rekao da postoji pojačana operativna saradnja policija regiona, koja treba da doprinese da rezultati u borbi protiv kriminala budu značajno bolji.

Konjević je kazao da je sa Radončićem, potpisao sporazum o saradnji u oblasti foreznike. Dačić je rekao da će zajednički centar doprinijeti unaprjeđenju policijske saradnje tri države.

“Centralo pitanje je da imamo dobru saradnju između naših država, uključujući i Hrvatsku, a veoma je začajno i da ministarsta unutrašnjih poslova rade na zajedničkom poslu od borbe protiv kriminala i korupcije, pa do pitanja koja potresaju svaku od naših zemalja, kao što su ilegalne migracije, trgovina ljudima i oružjem, terorizam i pitanje azilanata”, kazao je on.

Radončić je ocijenio da će zajednički centar u Trebinju značajno pomoći u sprečavanju prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. On je čestitao Crnoj Gori, otvaranje poglavlja 23 i 24, i rekao da sve u regionu raduje uspjeh dugih država.
XS
SM
MD
LG