Linkovi

Meseci za sanaciju puta u CG


Pukotine na putu Cetinje - Budva
Pukotine na putu Cetinje - Budva

Veliko nevrijeme i obilne padavine tokom vikenda u Crnoj Gori, pričinili su brojne štete i pokrenuli klizište koje je uništilo magistralni put Cetinje-Budva u selu Markovići.

Više od 100 metara asflata je potonulo je 80, a otvorile su se i pukotine duboke nekoliko metara. Za sanaciju će, kažu nadležni, možda biti potrebno i više mjeseci.

Klizište na magistralnom putu Cetinje-Budva koji je iz pravca Podgorice najbliži koji vodi ka moru, pomjerilo se danas za novih deset metara, kazali su u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja i upozorili da je tlo i dalje aktivno.

Na tom magistralnom putu, u mjestu Markovići, u subotu je pukao asfalt i put propao više desetina metara. Ekipe su na terenu i obilaze dio gdje su ugrožene kuće.

Krizni stab Opštine Budva i danas je održao sjednicu i tražio načine da se novonastala situacija prevaziđe. Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović je objasnio da se pukotina na asfaltu pojavila na mjestu gdje je odavno primijećeno kližište, ali su najnovije jake kiše dovele do velikog ostećenja kolovoza.

Rađenović je rekao da će biti potrebno "nekoliko mjeseci" da se sanira oštećeni dio puta, ali da to mora biti završeno do početka turističke sezone.

Prema riječima direktora Direkcije za saobraćaj Sava Parače, kada je sanacija u pitanju biće potrebni mjeseci. Sve se mora uraditi brzo, ali prije svega, treba zaustaviti čitavo brdo koje kliza. Obećavaju da će do turističke sezone učiniti sve što je u njihovoj moći.

Parača objašnjava da moraju zaobići proces javnih nabavki, jer u tom, slučaju zbog tendera i drugih procedura, radovi ne bi mogli početi ni za godinu.

Zbog klizišta, obustavljen je saobraćaj na putu Podgorica – Cetinje - Budva, a građani se dovijaju na razne načine kako da stignu do željene lokacije.

XS
SM
MD
LG