Linkovi

Predstavljen "Projekat Kumbor"


U Podgorici je danas održana prezentacija investicije Kumbor - azerbejdžanske kompanije SOCAR, u okviru koje je planirana izgradanja luksuznog resorta “One and Only”.

U Podgorici je danas održana prezentacija investicije Kumbor - azerbejdžanske kompanije SOCAR, u okviru koje je planirana izgradanja luksuznog resorta “One and Only” čija će vrijednost iznositi 258 miliona eura za osam godina

U okviru prezentacije kojoj su, prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Azerbejdžana Ilhan Alijev kao i gradonačelinik Podgorice Miomir Mugoša, predstavljen je i projekat uređenja parka i imenovanje ulice u Podgorici.

Za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa “One and only” na mjestu nekadašnje kasarne u Kumboru, azerbejdžanska kompanija SOCAR planira da u prve četiri godine investira 52 miliona eura dok bi ukupna vrijednost investicija iznosila 258 miliona eura za osam godina.

Resort “One and Only”, imaće oko 150 luksuznih soba i vila, rezidencijalnu komponentu, marinu po svjetskim standardima, tensku akademiju, spa centar, restorane, maloprodajne radnje…

Strateški pozicioniran na najužem dijelu ulaza u tivatski zaliv, projekat koji će obuhvatati površinu od 60 ari imaće zavidnu poziciju između planina i mora, sa pogladom na 1,2 km netaknute obale Jadranskog mora. Ovo će biti prvi One and Only resort u Evropi koji je udaljen manje od sat vožnje od aerodrome – navodi se u prezentacionom materijalu.

Resorti “One and Only”, kako se navodi, smješteni su u nekim od najljepših lokacija na svijetu, dobitnici su mnogih nagrada i nude gostima prepoznatljiv stil i karakter koji je u skladu sa lokalnom kulturom.

U sklopu resorta “One and Only” nalazi se sedam luksuznih kompleksa odmarališta širom svijeta i to na Maldivima, Mauricijusu, dva u Dubaiju, Bahamima, Meksiku i u Južnoj Africi.
XS
SM
MD
LG