Linkovi

Igre komonvelta dovedene u opasnost


Igre komonvelta dovedene u opasnost

Najmanje 27 osoba je povređeno kada se srušio pešački most koji se gradi na glavnom stadionu za Igre komonvelta, u Nju Delhiju, u Indiji.

50 metara dugi most između parkirališta i stadiona Džavaharlal Nehru srušio se jutros. Ta nesreća je najnoviji u nizu problema sa izgradnjom koji su podstakli strahovanja da indijski glavni grad možda nije spreman da bude domaćin Igrama komonvelta narednog meseca.

Nekoliko zemalja izrazilo je zabrinutost u vezi sa podobnošću sportskog sela, koje bi prekosutra trebalo da primi oko 7 hiljada sportista. Šef Federacije igara komonvelta, Majkl Fenel, pozvao je danas indijsku vladu tražeći da se hitno završi gradnja sportskog sela, za koje je rekao da je 'ozbiljno kompromitovano'.

Funkcioneri novozelandskog tima nabrojali su probleme sa čistoćom, vodovodnim i električnim instalacijama, pristupom interentu i dostupnošću signala za mobilne telefone u tom selu. Do sada je završena izgradnja samo 18 od ukupno 34 zgrada sa stanovima.

Kanada, Škotska i Irska opisale su smeštaj kao „nepodoban za život'. Engleska je takodje zabrinuta zbog pomenutih uslova, ali izražava optimizam da će se igre ipak održati.

Indijski ministar za razvoj, Radž Kumar Čauhan, rekao je da nesreća sa pešačkim mostom neće uticati na pripreme igara. Igre komonvelta trebalo bi da se održe od 3. do 14. oktobra.

XS
SM
MD
LG