Linkovi

Novi Zeland: Potraga za žrtvama


Spasilački napori u Krajstčerču privode se kraju
Spasilački napori u Krajstčerču privode se kraju

Broj nastradalih u zemljotresu na Novom Zelandu povećao se na 113, a vlasti strahuju da bi još 288 osoba koje se vode kao nestale mogle da budu medju žrtvama.

Ministar inostranih poslova Marej Mekali izjavio je da se spasilačke operacije, posle zemljotresa jačine 6,3 u četvrtak, u Krajstčerču, bliže kraju. On je rekao da se priprema da porodicama iz nekoliko stranih zemalja saopšti „najgoru vest“.

Sedamdeset preživelih izvučeno je iz ruševina tokom prvih 25 sati posle zemljotresa, ali niko nije spasen od srede. Stotine policajaca, vojnika i spasilaca nastavljaju da raščišćavaju ruševine u potrazi za preživelima ali vlasti navode da veruju da nema preživelih u ruševinama katedrale u Krajstčerču.

Takodje se smatra da ima malo nade da se pronadju preživeli u ruševinama petospratnice u kojoj se nalazila televizijska stanica i škola engleskog jezika. Gradonačelnik Krajstčerča Bob Parker izjavio je da spasioci i rodjaci nestalih treba da se pripreme za mogućnost da bi broj nastradalih mogao značajno da se poveća u narednih 24 do 48 sati. Premijer Džon Kej izjavio je da su ovo „crni dani“ za Novi Zeland.

XS
SM
MD
LG