Linkovi

Samit Klintonove globalne inicijative


Bivši američki predsednik Bil Klinton

Bivši američki predsednik Bil Klinton će okupiti šefove država, poslovne i lidere neprofitnih organizacija, kao i funkcionere lokalnih uprava, na godišnjem sastanku njegove Klintonove globalne inicijative.

Konferencija počinje sutra u Njujorku i poklapa se sa godišnjim zasedanjem Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Trodnevni samit će biti fokusiran na osnivanje novih radnih mesta, održivu potrošnju i programe za žene i devojke.

Bil Klinton je izjavio da će deo sastanka biti i razgovor uživo sa burmanskom pro-demokratskom liderkom, dobitnicom Nobelove nagrade, Aung San Su Ći, radi diskusija o globalnim izazovima poput ljudskih prava i etničkog izmirenja. Burmanska vlada oslobodila je Aung San Su Ći prošle godine nakon 15 godina kućnog pritvora. Predsednik Barak Obama će se obratiti skupu u sredu na sednici o održivoj potrošnji.

Prema podacima koje je izneo Bil Klinton, članovi Inicijative su od početka njenog rada 2005. godine dali više od 2000 donacija u vrednosti od preko 63 milijarde dolara, što je poboljšalo životne uslove više od 300 miliona ljudi u 180 zemalja.

XS
SM
MD
LG