Linkovi

Hilari Klinton: Verujte u Ameriku, borite se za naše vrednosti


Hilari Klinton na podijumu skupa u organizaciji Fonda za zaštitu dece, 16. novembar, 2016.

Bivša predsednička kandidatkinja Hilari Klinton se juče po prvi put pojavila u javnosti, nedelju dana pošto je priznala poraz na izborima i pobedu republikanca Donalda Trampa.

Hilari Klinton je pozdravljena ovacijama na dogadjaju u Vašingtonu čiji je domaćin bio Fond za zaštitu dece. Demokratska kandidatkinja je priznala da je imala težak period posle neočekivanog poraza od strane njujorškog milijardera.

“Priznaću, doći ovde večeras nije baš bilo lako. Bilo je trenutaka ove protekle nedelje kada sam samo želela da se sklupčam sa dobrom knjigom ili našim psima i da nikada više ne izadjem iz kuće.”

Bivša državna sekretarka i senator apelovala je na prisutne da prevazidju svoje razočarenje zbog izbora i nastave rad na poboljšanju u Americi.

“Znam da se tokom protekle nedelje puno ljudi pitalo da li je Amerika zemlja koja smo mislili da jeste. Podele koje su isplivale na površinu na ovim izborima su duboke. Medjutim, molim vas poslušajte me kad vam ovo kažem: Amerika je toga vredna. Naša deca su toga vredna. Verujte u našu zemlju, borite se za naše vrednosti i nikada, nikada ne odustajte.”

Ovaj skup održan je u čast petoro učenika srednje škole učesnika u programu Prevazidjite prepreke u organizaciji Fonda za zaštitu dece. Taj program podržava mlade koji su pretrpeli lične teškoće i neke nesrećne okolnosti.

Veze Hilari Klinton sa tom neprofitnom aktivističkom grupom datiraju od početka 1970-tih kada se priključila kao istraživač, neposredno pošto je diplomirala na pravnoj školi Univerziteta Jejl.

XS
SM
MD
LG