Linkovi

Generalni direktor "Epla" u Kini


Reklama za proizvode kompanije "Epl" u Kini
Reklama za proizvode kompanije "Epl" u Kini

Generalni direktor kompanije „Epl“, Tim Kuk, obišao je danas nove proizvodne linije Ajfona i Ajpeda u Kini, u kojima se rad odvija u navodno surovim uslovima.

Kompanija sa sedištem u Kaliforniji je danas saopštila da je njen novi generalni direktor obišao Tehnološki park „Fokskon Žengžu“ na severu centralne pokrajine Henan. „Fokskon“ je tajvanska kompanija u kojoj se sastavlja većina „Eplovih“ proizvoda. Posle nekoliko skorašnjih izveštaja da su kineski radnici malo plaćeni u opasnoj radnoj sredini, kompanija je počela da preduzima mere za poboljšanje radnih uslova.

Kuk je došao u Kinu prvi put otkako je u preuzeo „Epl“ u avgustu, posle smrti osnivača Stiva Džobsa. On će tokom posete razgovarati sa potpredsednikom vlade Lijem Kećiangom. Državni mediji prenose da je Li obećao da će pojačati poštovanje prava na intelektualnu svojinu u Kini.

Istovremeno „Epl“, najvrednija tehnološka kompanija na svetu, vodi sudsku bitku sa kompanijom „Provju“ stacioniranom u Tajvanu, koja tvrdi da je registrovala zaštitini znak Ajpeda. Kukov strogo skrivan plan putovanja takođe obuhvata razgovore sa gradonačelnikom Pekinga i posetu jednoj od dve „Eplove“ prodavnice u kineskoj prestonici.

XS
SM
MD
LG