Linkovi

Kako Amerikanci koriste mobilne telefone?


Kompanija „Nilsen“ koja se bavi ispitivanjem i merenjem potrošačkih navika na tržištima širom sveta objavila je novo istraživanje o upotrebi mobilnih telefona u Sjedinjenim Državama. U izveštaju koji prati navike američkih potrošača otkrivaju se novi detalji o tome kako Amerikanci koriste svoje mobilne telefone, pre svega kada je reč o razgovoru i slanju tekstualnih poruka. Sve u svemu - nema mnogo iznenađenja.

Pre 15 godina tek svaki deseti Amerikanc jre posedovao mobilni telefon. Danas je situacija značajno izmenjena ...

"Danas skoro svi imaju mobilne telefone. Skoro da možemo da kažemo da kompletna populacija poseduje ovaaj uređaj", kaže Džonatan Karson, iz kompanije "Nilsen".

Međutim, to što ga svako ima, ne znači da ga svi koriste na isti način. Novi podaci kompanije „Nilsen“ pokazuju da uzrast i mesto stanovanja određuju da li ljudi više pričaju, šalju poruke ili praktično ne koriste telefon.

"U državama na jugu značajno se više priča i šalju poruke nego u drugim krajevima SAD", dodaje Karson.

U državama Meksičkog zaliva prosečno se mobilnim telefonom razgovara 800 minuta mesečno. U Ajovi i Vajomingu, nešto manje - u proseku 600 minuta svakog meseca. A kada je reč o slanju poruka, geografija nije presudna - već uzrast.

"Nikome ko ima tinejdžere kod kuće nije iznenađenje da je slanje poruka vrlo popularno u toj starosnoj grupi“, naglašava Karson.

Tinejdežeri u SAD šalju prosečno 2.700 poruka mesečno ili osam svakog sata! S druge strane, stariji od 65 godina, mnogo ređe čuju melodiju koja označava dobija nje SMS poruke. Njihov prosek je 30 poruka mesečno.

XS
SM
MD
LG