Linkovi

Kameron: Potrebni dodatni odgovori


Vlasnik kompanije "Njuz Korporejšn" Rupert Mardok (desno) i njegov sin, izvršni direktor Džejms Mardok, svedoče pred odborom donjeg doma britanskog parlamenta, 19. jul 2011.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da izvršni direktom „Njuz Korporejšn“ Džejms Mardok treba da odgovori na pitanja u vezi sa njegovim spornim svedočenjem pred parlamentom ove nedelje o tome koliko je znao o skandalu sa hakovanjem telefona u koji je upletena njegova kompanija.

Mardok, sin Ruperta Mardoka vlasnika medijske imperije, izjavio je pred parlamentarnim odborom da kada je odobrio isplatu od 1,1 milion dolara 2008. jednoj žrtvi hakovanja telefona od strane novinara, sada već zatvorenog tabloida Njuz of d Vrld, nije bio svestan da presretanje elektronske pošte prevazilazi aktivnosti jednog zlonamernog novinara.

Britanski zakonodavci zatražili su dodatne odgovore od 38.-godišnjeg Mardoka nakon što su dvojica bivših menadžera kompanije osporila njegove navode. Bivši urednik u tabloidu Kolin Miler i Tom Kroun, bivši pravni savetnik u Njuz Internešnal, Mardokove britanske kompanije, izjavili su da on nije bio u pravu kada je rekao da nije bio upoznat o razmerama hakovanja telefona. Mardok je rekao da stoji iza svog svedočenja. Medjutim, britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je jasno da Džejms Merdok duguje neke odgovore parlamentu i da kompanija Njuz korporejšn treba da, kako je rekao, počisti za sobom.

XS
SM
MD
LG