Linkovi

Uhapšena bivša Merdokova pomoćnica


Rebeka Bruks navodno danas uhapšena svega nekoliko sati pošto je Rupert Merdok (levo) izdao svoje drugo izvinjenje britanskim listovima

U Britaniji, novo objavljeni dokumenti pokazuju da je premijer Dejvid Kameron održavao bliske odnose sa ključnom ličnošću medijske imperije Ruperta Merdoka, koja je u središtu skandala sa prisluškivanjem telefona.

Kameron je objavio da se 26 puta sastao sa funkcionerima Mardokove Informativne korporacije otkako je postao premijer pre 14 meseci, odnosno dvostruko više nego što je posetio bilo koju drugu medijsku organizaciju. Dokumenti pokazuju da je Rebeka Bruks, koja je u petak podnela ostavku na položaj šefa Merdokovih medijskih operacija u Britaniji, jedina osoba koju je Kameron dva puta pozvao u svoju vikend kuću u Čekersu.

Mediji izveštavaju da je britanska policija uhapsila Rebeku Bruks. Britanska policija je danas potvrdila da je žena stara 43 godine uhapšena u vezi sa skandalom, ali nije objavila njeno ime.

Merdok je prošle nedelje prekinuo izdavanje "Svetskih vesti", posle optužbi da su novinari nezakonito prisluškivali poruke na mobilnim telefonima stotina slavnih ličnosti, političara, rivalskih novinara, pa čak i žrtava ubistva i, takođe, podmićivali policiju da bi došli do podataka. Britanska policija je u vezi sa skandalom već uhapsila devet osoba.

Rebeka Bruks je navodno danas uhapšena svega nekoliko sati pošto je Merdok izdao svoje drugo izvinjenje britanskim listovima. U oglasu koji je objavio, 80-ogodišnji Merdok se izvinjava za "ozbiljne greške" i ističe da "duboko žali zbog štete" koju su izazvali njegovi novinari.

XS
SM
MD
LG