Linkovi

Bajden u poseti Moskvi


Američki potpredsednik Džo Bajden u poseti Rusiji

U sklopu dvodnevih razgovora u Rusiji, koji imaju za cilj unapređivanje odnosa dve zemlje, američki potpredsednik Džo Bajden susreo se danas sa ruskim privrednicima u Skolkovu, budućem ruskom tehnološkom centru. Bajden je rekao da američki investitori očekuju od ruskog pravnog sistema da ih tretira pravedno i da brzo rešava moguće probleme. On je takođe izrazio podršku učlanjivanju Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Takođe danas, Bajden je predsedavao potpisivanjem poslovnog ugovora između američkog proizvođača aviona Boing i ruskog Aeroflota, za isporuku najmanje šest putničkih aviona tipa B-777. Američki potpredsednik kasnije se sastao i sa ruskim predsednikom Dimitrijem Medvedevom. Njih dvojica trebalo je da razgovaraju o evropskoj raketnoj odbrani i o situaciji na Bliskom istoku. Bajden će sutra razgovarati i sa ruskim premijerom, Vladimirom Putinom.

Rusija je, inače, drugo odredište Bajdenovog obilaska tri zemlje. On je već posetio Finsku a sutra iz Moskve odlazi u moldavsku prestonicu, posle čega se vraća u Vašington.

XS
SM
MD
LG