Linkovi

Najbolji najgori film


Holivud je tokom istorije imao svoj udeo u proizvodnji filmova koji su izazivali smeh - ali ne kao komedije, nego zbog nedopustivo lošeg kvaliteta. Reditelj koji je svojevremeno bio takođe netalentovana dečja filmska zvezda, Majkl Pol Stivenson, zaključio je da je jedan od tih filmova bio toliko loš - da zaslužuje da se o njemu napravi dokumentarac.

Najbolji loš film je priča o najlošijem filmu svih vremena, niskobudžetskoj tvorevini pod naslovom Trol 2, koja je prešla put od filmske katastrofe do klasičnog kultnog ostvarenja, kaže Stivenson.

Dokumentarac prati junaka originalnog filma, doktora Džoržda Hardija, svojevremeno zubara u državi Alabami, koji se vratio stomatologiji, bez obzira što je godinama posle snimanja filma Trol 2, postao slavna kultna ličnost.

Svi koji su imali ikakve veze sa filmom godinama su pokušavali da izbrišu iz sećanja svaku vezu sa Trolom 2, sve dok jednog dana reditelj Majkl Stivenson nije dobio ideju za svoj sledeći projekat.

Četiri godine kasnije, "Najbolji loš film" je dobio sedam nagrada među kojima i priznanje za najbolji dokumentarni film 2009. na Međunarodnom filmskom festivalu u Indijanapolisu.

XS
SM
MD
LG