Linkovi

Bez dogovora Beograda i Prištine


Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Delegacija Beograda na posljednjem krugu tehničkog dijaloga u Briselu poručuje da neće pristati na "telekomunikacione enklave" za Srbe na Kosovu. Rezultat je to višednevnih pregovora dvije strane koji su, kako je planirano, trebali naći odgovor na pitanja iz domena telekomunikacija Briselskog sporazuma.

Bez dogovora nakon višednevnih razgovora... Za delegaciju iz Beograda neprihvatljiva je ponuda prištinske strane, ističe direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

"Mi nismo dozvolili da naše kompanije i naš narod na Kosovu i Metohiji budu stavljeni u neku vrstu telekomunikacione enklave i naš narod ne bi imao pokrivenost kao sada i naša deca na univerzitetu u Mitrovici ne bi imala pristup internetu i da se koriste telefoni kao svud drugde", rekao je Đurić.

Dogovor da, ali ucjene ne, kategoričan je šef delegacije iz Beograda. Za šeficu prištinske delegacije Editu Tahiri, riječ je o razlikama u interpretaciji Briselskog sporazuma.

"Srpska strana je tražila puno pokrivanje, na ograničeno, kako kaže Sporazum. Mi nismo spremni da idemo iznad Sporazuma".

Delegacija iz Beograda ističe da su spremni za nastavak razgovora, koji su ovaj put trajali cijelu proteklu sedmicu, nastavak kada god to ugovore evropski posrednici.

XS
SM
MD
LG