Linkovi

Kovačević priznao krivicu


Optuženi Miladin Kovačević

Optuženi košarkaš Miladin Kovačević danas je pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu priznao krivicu za nanošenje telesnih povreda opasnih po život Brajanu Stajnhaueru u Bostonu 4. maja 2008. godine, u zamenu za kaznu od dve godine i tri meseca zatvora.

Tužilaštvo je pogodbom sa Kovačevićem odustalo od gonjenja za krivična dela falsifikovanja isprave i podstrekivanja na zloupotrebu službenog položaja, za koja je takođe optužen.

Sudsko veće kojim predsedava sudija Ivana Ramić na današnjem ročištu najavilo je da će sud pisanim putem u zakonskom roku izreći presudu o sporazumu Kovačevića i tužilaštva. Na rešenje će moći da se žali oštećeni Stajnhauer, pošto su se tuzilaštvo i Kovačević prilikom zaključenja sporazuma odrekli prava na žalbu.

Kada rešenje postane pravosnažno sud će Kovačeviću izreći presudu kojom će ga oglasiti krivim i osuditi na dogovorenu kaznu. Sporazumom je dogovoreno da Kovačeviću bude uračunato i vreme koje je proveo u američkom i srpskom pritvoru - ukupno oko tri meseca - kao i da bude oslobođen plaćanja sudskih troškova.

XS
SM
MD
LG