Linkovi

91-godišnja baka naučila da upravlja avionom


Meri Mo ostvarila je svoj dugogodišnji san - da nauči da vozi avion.
Meri Mo ostvarila je svoj dugogodišnji san - da nauči da vozi avion.

“Nikada nije kasno da probate nešto novo” - moto je 91-godišnje Meri Mou. Ova živahna bakica kaže da je konačno “raširila krila” i ostvarila svoj davnašnji san.

Iako Meri Mou izgleda kao i svaka druga vremešna bakica ona to nije. Meri je upravo obavila nekoliko časova letenja i ostvarila ono o čemu je sanjala još od ranog detinjstva.

Odrastajući, pratila je podvige Čarlsa Lindberga koji je 1927. potpuno sam preletao Atlantik, i Amelije Erhart, prve žene pilota koja je, pet godina kasnije, ostvarila isti podvig.

“Na to sam čekala 91 godinu.”

Vreme leti, a Meri je bila preokupirana lečenjem od raka u 34. godini a uz to je radila u kompaniji za oglašavanje i brinula o porodici.

“Obaveze su se smenjivale jedna za drugom.”

Međutim, svoj san je ispunila zahvaljujući neprofitnoj organizaciji “Životna želja” i kompaniji TAD Relocation za brigu o starima koju je osnovala Suzi Danik. Njihov cilj je da promene mišljenje društva o starenju i starima.

“Mi smo dali 5.000 dolara organizaciji “Životna želja” za ostvarenje Merinog životnog sna i osećaj je neverovatan.”

Meri je imala tri časa letenja. Ovo je njen drugi čas sa instruktorom letenja Dejvidom Vaksbergom.

“Bila je veoma staložena što je veoma važno kod letenja. Upravljanje avionom je vrlo stresno jer morate puno toga da radite istovremeno.”

“Tako je divno biti visoko. Pokušavala sam da vidim kuću moje unuke, koju naravno nisam videla jer dole ima puno puno toga”, priča Meri.

Merini poznanici su veoma ponosni na njen podvig.

“Ono o čemu je Meri sanjala je iznenađujuće za njene vršnjake ali ne i za Meri jer ona je takva”, kaže Merina prijateljica Sibil Markus.

A Meri poručuje da nikada nije kasno da bar pokušate da ostvarite ono što želite.

XS
SM
MD
LG