Linkovi

Nove žrtve u Bahreinu


Protesti u Bahreinu, 15. februar 2011.
Protesti u Bahreinu, 15. februar 2011.

Bezbednosne snage u Bahreinu otvorile su vatru na opozicione aktiviste koji su prisustvovali sahrani čoveka ubijenog u napadu tokom ranijih pro-reformističkih protesta, usmrtivši i drugog demonstranta.

Očevici navode da je drugi aktivista ubijen danas, istoga dana kad je vodeća šiitska opoziciona grupa osudila nasilje i najavila da suspenduje svoje učešće u parlamentu. Grupa Al-Vefak, koja ima 18 od 40 mesta u parlamentu Bahreina, upozorila je da bi mogla da preduzme dodatne korake ukoliko se nasilje protiv opozicionih demonstranata nastavi.

U medjuvremenu, agencija Asošijeted pres navodi da su se hiljade demonstranta okupile na glavnom trgu prestonice Maname. Ranije danas, očevici su naveli da je drugi aktivista ubijen kad je policija pokušala da rastera masu koja se okupljala radi pogreba ispred jedne bolnice u Manami.

Prva žrtva ubijena je juče kad su bezbednosne snage izvršile prepad na šiitska sela duž te ostrvske nacilje, kako bi rasturila skupove stotina anti-vladinih aktivista, inspirisane nedavnim ustancima u Egiptu i Tunisu. Najmanje 20 ljudi je ranjeno u tim nemirima.

XS
SM
MD
LG