Linkovi

Obama poziva na stranačku saradnju


Američki predsednik Barak Obama

Američki predsednik Barak Obama kaže da njegove stranačke kolege demokrate, kao i opozicioni republikanci, moraju da podele odgovornost za unapređivanje svoje zemlje u novoj godini.

U svom redovnom subotnjem obraćanju javnosti Obama je rekao da, iako je podsticanje privrede neposredan zadatak, zakonodavci takođe moraju da sarađuju na osiguravanju snage i konkurentnosti američke ekonomije daleko u budućnost.

Pošto će kroz nekoliko dana Kongres početi da zaseda u novom sastavu, Obama je rekao da je spreman da sarađuje sa bilo kim, iz bilo koje stranke, ko ima dobru ideju i spreman je da se bori da se ona sprovede u delo.

Američki predsednik je dodao da je njegov novogodišnji zavet da osigura da američka ekonomija raste, da se otvaraju radna mesta i da srednja klasa doživi prosperitet.

U odgovoru u ime Republikanske stranke, novoizabrana senatorka Keli Ajoti, iz države Nju Hempšir, rekla je da će njena stranka nastaviti da radi na smanjenju vladinog rasipništva i pomaganju kompanijama da otvaraju radna mesta.

XS
SM
MD
LG