Linkovi

Borbe u Damasku


Pristalice sirijskog predsednika Asada demonstrirale su ispred zgrade oštećene u jučerašnjim bombaškim napadima u Damasku

Sirijske snage bezbjednosti sukobile su se sa pobunjenicima u elitnom dijelu Damaska, u kojem su ambasade i kuće visokih zvaničnika.

Šef sirijske organizacije za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, Rami Abdel Rahman, kaže da je u današnjim sukobima u četvrti Mazeh ranjeno 18 vladinih vojnika. Sirijska državna agencija SANA je saopštila da je sukob počeo kada su snage bezbjednosti izvršile prepad na jedan stan koji su - kako se navodi - „naoružani teroristi“ koristili kao skrovište.

Agencija kaže da su dvojica „terorista“ ubijeni, a treći zarobljen. Takođe danas, agencija Rojters izveštava da je više od 10 tenkova ušlo u istočni grad Deir al-Zor, da bi zauzeli najvažnije delove koje su držali pobunjenici iz Slobodne sirijske armije.

Na diplomatskom planu, misija koju je uputio specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige, Kofi Anan, doputovala je u Damask na razgovore o posmatračkoj operaciji za prekid krvoprolića.

XS
SM
MD
LG