Linkovi

Vehabije puštene posle razgovora


Melvid Jašarević sa automatskom puškom pošto je pucao na američku ambasadu u Sarajevu

Srpska policija privela je rano jutros 17 osoba pod sumnjom da su povezane sa Mevlidom Jašarvićem, koji je juče napao ambasadu Sjedinjenih Država u Sarajevu, ali su posle informativnog razgovora svi pušteni.

Zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopštili su da je policija u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom izvela akciju protiv ekstremističkog islamskog vehabijskog pokreta na širem području opština Novi Pazar, Sjenica i Tutin.

Napadač Mevlid Jašarević juče je otvorio vatru i ranio jednog policajca u američkoj ambasadi u Sarajevu, pre nego što su pripadnici specijalnih jedinica uspeli da ga onesposobe i privedu.Vlasti BiH navode da je Jašarević živeo u Novom Pazaru i da je bio pripadnik vehabijskog pokreta.

U međuvremenu, obezbeđenje oko američke ambasade u Sarajevu je pojačano, a kako je saopštio ambasador Patrik Mun, u skladu sa standardnom procedurom, uskoro će u bosansku prestonicu doputovati agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) kako bi procenili materijalnu štetu na zgradi.

Ministar unutrašnjih poslova BiH Sadih Ahmetović rekao je da je istraga o ovom incidentu u toku, ističući još jednom da je policija odlično obavila posao prilikom savladavanja napadača.

XS
SM
MD
LG